En kub att växa i

Det finns leksaker och så finns det leksaker. Många minns de klassiska sakerna från barndomen och får gärna ett litet leende om munnen då de tänker tillbaka på Brios tågbana, Barbapappa och Bamse. Många minns även Barbie och den klassiska bultbrädan där det gäller att slå ner alla plastpluggar i en bräda. Detta är leksaker som är så älskade att de inte försvinner, saker som funkade då fungerar även nu. Det finns också leksaker som du växer med och kanske uppskattar mer och mer ju äldre du blir och en av dessa prylar är självklart Rubiks kub.

Rubiks kub är ett klassiskt färgmatchande pussel som du kan använda nästan var som helst då den är så liten att den får plats i väskan. Den hållbara plasten gör den även till en sak som tål stötar, både hemma och på resan. Kuben är både beroendeframkallande och ger hjärnan en jympa som få andra leksaker gör. Rubiks kub har sex olika sidor, var och en består av nio färgglada rutor, ett måste för pusselälskare. Syftet är att vrida och förvandla kuben till sitt ursprungliga tillstånd med alla sidorna i en färg. Det finns ett antal olika sätt att ordna rutorna men bara en av dessa är lösningen.

Den klassiska Rubiks kub har även fått nya former och färger och just nu finns det en rad olika varianter av Rubiks kub, alla efter tycke och smak. På mastercubestore.se finns en uppsjö av olika varianter på denna klassiska leksak som ger dig en utmaning livet ut. Här finns den klassiska men även enklare varianter att börja med, både med och utan hjälp av klistermärken. Köp till dig själv eller ge bort i present, fungerar både till barn och vuxna. Ska ni på en lång bilresa och vill undvika att barnen sitter vid skärmar hela resan? Ge dem varsin Rubiks kub!

Comments are closed.