Skapa en kropp som håller livet ut

Allt fler av oss börjar upptäcka hur viktigt det är att kontinuerligt ta hand om våra kroppar för att de ska hålla i det långa loppet. Träning och rörelse i all ära, men det handlar också om att proaktivt rehabilitera sig själv så att kroppen håller för aktivitet i det långa loppet.

Det handlar om allt från att värma upp kroppen ordentligt och att behandla den med bindvävsmassage mellan varven till att unna sig lugn och avslappning.

Ett grundläggande förhållande

För vi kräver ofta väldigt mycket av kroppen: Oavsett om det gäller hög aktivitet eller tvärtom – att vi blir allt mer stillasittande.

Någonstans handlar det om att finna en balans i allt detta: vårt förhållande med kroppen ska nämligen vara långsiktigt.

Det är just därför det är viktigt att ibland också skämma bort sig med något som är lite extra – något som är lite lyxigt. 
Här kvalar definitivt ett besök på https://akerblads.se/ in. Extra lyxigt blir det naturligtvis av faktumet att detta spahotell ligger vid Siljans strand – i Tällberg.

Hela området andas nämligen det lugn som många av oss eftersöker men får alldeles för lite av här i livet. Det är något med just Siljans vatten som är ett spabesök i sig självt. Det stilla vattnet liksom inbjuder till reflektion och vila, en stund för sig själv i en väldigt hektisk värld som tycks snurra på allt fortare för var dag som går.

Fråga därför dig själv när du senast tillät dig själv att ta ett steg tillbaka och bara andas – utan några krav på prestation eller att du ska bevisa ditt värde för någon.

För när vi tillåter oss själva att bara vara tillåter vi oss själva också att komma ikapp oss själva. Ibland kan detta vara en svår upplevelse, för att vi har undvikit att känna efter vad som sker inom oss.
På sikt är detta alltid en givande upplevelse.

Categories: spa