Makeup för alla tillfällen

 

Oavsett om man använder mycket eller lite makeup eller kanske bara har det vid särskilda, mer festliga tillfällen är det viktigt att ha makeup som man gillar. Dels ska man se till att hitta foundation och liknande som passar ens hud. Det är väldigt individuellt vad som känns och ser bra ut beroende på vilken hudtyp man har. 

Man ska också tänka på att gå igenom sin sminkväska lite då och då. Torra produkter som puder och ögonskugga håller länge medan till exempel mascara och eyeliner ska bytas ut då och då eftersom det bildas bakterier i dem efter en tid. Man ska också komma ihåg att inte använda andras makeup då man kan överföra sjukdomar som man inte ens vet om. Penslar ska man också se till att rengöra då och då, annars kan det vara en orsak till att du får små eksem eller liknande.

 

 

 

Hos Sephora hittar man ett stort sortiment av makeup. Här finns massor av olika produkter och olika märken. Här kan man enkelt hitta makeup som man gillar. Det är kul att förnya sminkväskan lite då och då med ny makeup och nya färger. Sommartid kanske man vill ha ett lite mörkare puder och använda ögonskuggor med lite färg som känns fräscht till en solbränd hy. Fina läppglans eller läppstift är också kul att ha några olika av. Det kan verkligen förhöja en sminkning eller en outfit. En regel brukar vara att antingen välja läppar eller ögon. Har man mycket smink och färg på ögonen kan det vara bra att välja en mer transparent ton på läppstift eller läppglans. Har man däremot lite mindre makeup på ögonen kan man istället framhäva sminkningen med ett färgsprakande läppstift eller läppglans. Det är kul med smink och att till fest kunna göra en härlig sminkning men det är också lika snyggt att ha en makeup som får en att se mer naturell ut. Som att sommartid efter stranden bara ta på sig lite mascara och ett lite färgat läppglans.