Kemtvätt inte bara för ömtåliga plagg

Är du en person som gärna köper exklusiva dyrbara material? Har du många plagg i siden, kashmir och fin ull? Då har du säkert använt dig av kemtvätt redan. Vissa plagg klarar inte vanlig maskintvätt på grund av andra faktorer. Till exempel skärning och  passform. En kavaj brukar man inte kunna tvätta i maskin, såvida den inte är ofodrad, med ledig passform. 

Men det är inte bara kostymer, rockar, kappor, kashmirtröjor och sidenblusar som kan behöva kemtvätt. Har du långa arbetsdagar och kö till tvättstugan, varför inte boka kemtvätt? Du kan boka din kemtid med mobilen och ett par dagar senare kan du hämta hem dina rena och fina kläder. 

 

En vardagslyx man kan unna sig

En del älskar tvättstugor och kan ägna timmar åt att tvätta, stryka och vika kläder. Andra har varken tid eller lust att tänka på tvätt överhuvudtaget. En del kan gå så långt att de hellre köper en ny skjorta än tvättar den gamla. Det blir en dyr garderob i slutändan. 

Varför inte istället unna sig lyxen att få sin tvätt tvättad, och bara hämta upp den, ren och klar? Miljövänligt och proffsigt utfört. Det kan visa sig vara lönsamt och tidsbesparande. För hur det än är, tar det tid att ideligen hitta nya skjortor.

 

För vardagstvätt och sällantvätt

Vardagstvätt består av det vi har på oss dagligen närmast kroppen. Det är t-shirts, skjortor blusar, underkläder och strumpor. Andra plagg som man bär över de kroppsnära kan vara kavajer, stickade tröjor, ytterkläder. Dessa behöver vädras då och då. De behöver inte tvättas lika ofta som de kroppsnära. 

En del ytterkläder behöver man i princip nästan aldrig tvätta, såvida de inte blir hårt nedsmutsade. Vissa känsliga material kan behöva kemtvätt för att hålla sig fina. Ta gärna med hela tvätthögen när du lämnar in sidenklänningen på kemtvätt!

Leave a Comment