Slappna av, gör ditt bästa och marschera i takt till dina egna trummor!

Det finns ofta ett tvivel i maggropen när vi bestämmer oss för att våga prova på något nytt eller förverkliga våra drömmar. Många gånger kan vi rygga tillbaka lite inför denna känsla när vi egentligen borde ta den som en indikation på att vi är på väg mot något nytt, spännande och utvecklande.

Finn rytmen i upplevelsen

Grunden till denna oro hör gissningsvis samman med insikten att det inte finns några garantier för hur det kommer att gå när vi ger oss av på detta äventyr. Det finns så många olika variabler som vi aldrig riktigt kan ta i beräkning – det finns aldrig några garantier för hur det kommer att gå.

Istället handlar det om att göra sitt bästa och njuta av den upplevelse som nu väntar. För gör man sitt bästa kan man alltid känna att hur resultatet än blir så arbetade man på sin yttersta kapacitet.
Det går liksom inte att göra mer än så.

Genom att acceptera detta faktum blir livet också mycket lättare. Plötsligt sitter inte så mycket på spel längre utan saker blir till ett rent nöje.
Det tar udden av alla de där sakerna som du alltid har velat göra men aldrig riktigt vågat – för tänk om det inte blir bra?
Inga problem: Gör ditt bästa!

Har du passionen och brinner du för det du gör kommer du att lära dig av dina misstag och hitta en väg framåt.
Detta gäller oavsett om du anlägger din första trädgård eller sätter dig bakom ett par trummor för första gången.
Många gånger handlar livet om att själv ta ett steg åt sidan, låta tankarna vila och bara låta livet ske igenom en. Då finns plötsligt inte några prestationskrav, någon ångest eller något som måste ske.
Livet bara är. Frågan är då om du också bara kan vara, som du är.