LED-skyltar Göteborg

LED-skyltens historia

LED-skyltens historia

editorial

LED-skyltens historia

LED-skyltar finns överallt nuförtiden, men tekniken var inte alltid så tillgänglig. Det som började som en glimt i forskarnas ögon har nu blivit en hörnsten i den moderna reklamen och ger företagare ett effektivt och ändamålsenligt sätt att marknadsföra sin organisations budskap. Från handledda tavlor till eleganta digitala skärmar – LED-skyltar har kommit långt sedan introduktionen för mer än 60 år sedan. Därför tar vi dig i dag med oss genom historien om denna anmärkningsvärda teknik – från dess tidiga dagar i forskningslaboratorier till dess nuvarande roll inom detaljhandelsföretag runt om i världen.

På 1950-talet var LED-tekniken fortfarande i sin linda. Forskare vid General Electric undersökte hur man kunde göra lysdioder tillräckligt effektiva för att användas av konsumenter. Genombrottet skedde 1962 när ett forskarlag utvecklade en högeffektiv röd lysdiod – och världens första kommersiella LED-skylt var född. Skylten var en enkel tvåsiffrig display som drevs av ett 9-voltsbatteri. Den blev det första valet för skylttillverkare som ville skapa iögonfallande displayer med minimal investering.

LED-skyltar Göteborg

Snabb utveckling

LED-skyltarna fortsatte att utvecklas under de följande decennierna, men det var inte förrän i början av 2000-talet som de verkligen tog fart i den kommersiella världen. Framsteg inom LED-tekniken gav upphov till stora, ljusa och färgglada skärmar som kunde ses även i direkt solljus. Detta gjorde det möjligt för företag att fånga uppmärksamhet med levande bilder och skapa en iögonfallande närvaro både inomhus och utomhus.

I dag finns LED-skyltar överallt. Från gallerior till arenor, från barer till parkeringshus – du hittar LED-skyltar som ger vägbeskrivningar, annonserar specialerbjudanden och visar viktig information. I takt med att tekniken har förbättrats har LED-skyltarna blivit mer energieffektiva, kostnadseffektiva och mångsidiga än någonsin tidigare. Dessutom är de nu mycket lättare att utforma och programmera tack vare framväxten av sofistikerade programvarusystem.

Om du vill undersöka om en LED-skylt är rätt för din verksamhet, kontakt Skyltcompaniet redan idag. Du hittar dem och deras utbud här: https://www.skyltcompaniet.se/produkter/led-skyltar/.