Kontorsstädning som ger positiva resultat

En välstädad arbetsplats är vissa gånger avgörande för att man ska kunna arbeta effektivt. Vår omgivning har stor påverkan på vår sinnesstämning och kreativitet. Damm och smuts på en arbetsplats bidrar till att luften blir sämre vilket lätt kan leda till trötthet och huvudvärk. På en ostädad arbetsplats finns dessutom en mycket högre risk för spridning av bakterier och virus. 

Så vad kan man göra?

På till exempel ett kontor är det mycket viktigt att det städas regelbundet för att det ska vara en trivsam miljö för anställda och besökare. Det absolut viktigaste är att toaletter, kök eller pentryn samt ytor som ofta blir berörda av olika personer under dagen blir noggrant rengjorda. Sådana ytor kan till exempel vara dörrhandtag, hissknappar, knappar på kaffemaskin eller skrivare/kopiator och strömbrytare.

Vem ska sköta städningen?

Det allra smidigaste och mest kostnadseffektiva är att anita en städfirma som sköter kontorsstädningen. Finns det behov för kontorsstädning i Stockholm så kan man anlita Stockholms Allstäd AB. De har lång erfarenhet av städning och mycket bra rutiner för att kunna ge optimalt resultat varje gång. Deras standardstädning av kontor börjar med dammtorkning av alla fria ytor och även bordsarmaturer, telefoner, tangentbord samt datorer dammtorkas. Vid önskemål kan även ytdesinfektion användas. Dörrar, glaspartier, tavlor, lister, fönsterbrädor, armstöd på stolar och utsidan av lådor och skåp rengörs. Naturligtvis torkar de även rent strömbrytare, dörrfoder, handtag och dylikt. Fulla papperskorgar töms och får nya påsar, vid behov torkas de även ur för att de ska se fräscha ut både invändigt och utvändigt. Städningen avslutas med rengöring av golv och mattor.

Om man vill ha mer

Har man övriga önskemål på områden eller ytor som man vill ha städade så är det bara att framföra dem, Stockholms Allstäd anpassar sina tjänster efter kundens behov. Man kan dessutom bestämma hur ofta man vill ha det städat, vare sig det är någon enstaka gång då och då eller dagligen.

Leave a Comment