Hur lär vi oss? Svaren finnes kanske på en konferens i Malmö.

Uthållighet är en förmåga som ligger till grunden för all framgång. Att orka hålla blicken riktad på målet och att hålla igång en rörelse framåt är avgörande för att faktiskt komma någonstans. Det kommer att finnas gott om distraktioner på vägen. Det kommer att finnas mer än gott om ursäkter för att ge upp och bara falla tillbaka i bekvämlighet. 
Alla som har kommit någonstans i livet vet dock om att detta bara är temporära frestelser för den som verkligen har uthållighet.

Visualisera dina framgångar

Tyvärr är denna förmåga inget som vi lär oss direkt i till exempel skolsystemet. Utan den nämns kanske mer förbigående eller uttrycks implicit genom hela livet. Att faktiskt bli direkt skolad i uthållighet är det sällan någon som blir, även fast det är en sådan viktig förmåga.
Samma sak gäller för övrigt lärande. Även om vi får lära oss en massa information i våra skolsystem blir vi aldrig inskolade i hur vi faktiskt lär oss – att hjärnan till exempel ser saker i bilder och inte i rådata.

Dessa kunskaper får man tillskanska sig på eget initiativ. Kanske går man på en spännande föreläsning i ämnet på Konferens Malmö eller har någon omkring sig som kan upplysa en om det mer djupare lärandet – bortom ren data.
För kunskap om saker som inlärande, mental uthållighet och annat är sådant som ger en stora fördelar här i livet. De gör att man har bättre förutsättningar jämfört med de flesta andra.

Sedan gäller det förstås att arbeta smart och drivet för att omsätta dessa kunskaper i praktisk framgång.
Kom ihåg att alltid vara tydlig för dig själv med vad du vill uppnå i livet. Till exempel genom att helt enkelt skriva ned dina mål. Annars är det lätt hänt att all den där kunskapen och de där fördelarna aldrig kommer dig till maximal nytta.

Leave a Comment