Att inreda ett hem

När man bygger nytt eller renoverar så är det lätt hänt att golvet får en mindre plats i planeringen. Det är ofta något som bara ska vara där men man lägger ofta inte samma tid och engagemang gällande golvet som man gör när det gäller kök, badrum eller innerväggar. Men golvet är inte bara något man ser utan något man också känner och det är dessutom något som synligt kan komplettera eller skära sig med övriga inredningen och möblemanget. Inom inredning finns många tips på hur man kan få ett rum att se större eller mindre ut och hur väl smuts och damm syns på olika golvtyper.

 

Golv i fokus

Om man tar sig tiden att börja titta närmare på golv så öppnar sig en hel värld av olika material, färger och strukturer. Man kan ha betonggolv, keramiska plattor, trägolv eller papp. Slipningsbara, mjuka eller hårda. Det man ska tänka på när man köper golv är var golvet kommer ligga och vilken påfrestning golvet kommer vara utsatt för. Om man till exempel har stora hundar så är inte mjuka furugolv det bästa eftersom de repar lätt, då kan hårda golv vara bättre.

 

 

Att lägga golv

Om man ska lägga nytt golv och inte kan eller vill göra det själv så är det klokt att kontakta Golvläggning i Stockholm eller den del av landet man bor i. För även om man är händig så är golvet något som ska ligga länge och som är utsatt för stora påfrestningar, så det är viktigt att det blir rätt. Det är också mycket viktigt att skiktet mellan undergolvet och övergolvet är korrekt så det inte blir fuktskador eller annan åverkan på golvet från undersidan. Man kan också få tips och hjälp för att välja vilket golv som passar i hemmet och hur man ska sköta golvet framöver. 

Comments are closed.