Leksaker för njutning

Kanske upplever du att du vill krydda ditt sexliv lite extra eller så är du bara nyfiken. Oavsett om du har en stabil partner, experimenterar eller vill ha njutning på egen hand kan en sexleksak ta dig dit du vill. I tusentals år har de försett människor med njutning. Till en början tog man lite vad man kunde hitta som fungerade, den första sexleksaken tros ha varit en dildo i sten. Förr var njutning ett mer tabubelagt ämne att prata om men idag är folk mer frispråkiga med sin sexualitet och kan till och med tipsa andra om sexleksaker.

 

 

Något för alla smaker

 

Det finns en uppsjö av olika varianter där ute, det är bara att välja och vraka och testa sig fram för att hitta det som faller en i smaken. Sexleksaker kommer i många olika material, prisklasser och färger. Från den gamla hederliga dildon till vibratorer och buttpluggs. På senare tid har klitorisstimulerare blivit allt mer populärt. För män finns även omslutande sexleksaker (till exempel lösvaginor) och penisringar. Med alla dessa alternativ kan det vara svårt att välja vad man ska investera i. Lovebuddy är en webbportal som jämför en mängd olika sexleksaker, här kan du få tips och guidning inför ditt köp.

 

Ta hand om sexleksakerna

 

Om du tar hand om dina sexleksaker på rätt sätt kan du njuta av dem desto längre. Glidmedel i all ära, men kom ihåg att alla sorter inte passar med alla sexleksaker. Använd inte silikonbaserat glidmedel ihop med leksaker av silikon, det kan skada ytan. Vattenbaserat glidmedel är däremot ett säkert kort för alla material. Rengöring är A och O för att undvika bakterier. Ljummet vatten och mild tvål fungerar alldeles utmärkt. Det finns även särskilda bakteriedödande sprayer och geler som är utformade för sexleksaker. Men undvik att få in fukt i elektroniken och låt dem torka väl.

Comments are closed.