Luft/Luft värmepump

Värm bostaden effektivt och billigt med en Luft/Luft värmepump

Värm bostaden effektivt och billigt med en Luft/Luft värmepump

editorial

Länge hade Luft/Luft värmepumpen lite dåligt rykte eftersom den inte kunde värma vid riktigt låga temperaturer, men så är det inte längre. Med en Luft/Luft värmepump av nordisk modell kan man effektivt och billigt värma upp sin bostad även när det är riktigt kallt. Visst behövs det el för att driva en Luft/Luft värmepump men inte så mycket som vanliga elelement. Byter man uppvärmningssystem från direktverkande el till en Luft/Luft värmepump kan man därför spara mycket pengar. 

Att installera en Luft/Luft värmepump är betydligt enklare än andra typer av värmepumpar eftersom den inte ska kopplas till några element. Men det gäller att välja en Luft/Luft värmepump med rätt kapacitet avsedd för den yta som ska värmas. Luft/Luft värmepumpen måste också monteras i rätt höjd och på en plats där väggar och dörrar inte stoppar upp och hindrar värmen från att spridas. 

 

Luft/Luft värmepump

 

Perfekt sovtemperatur med en Luft/Luft värmepump

När utomhustemperaturen stiger över tjugofyra grader celsius kan det vara skönt att ha en Luft/Luft värmepump för att kyla ner luften och få ett mer behagligt inomhusklimat. Men framför allt för att kunna sova gott om nätterna. Undersökningar som gjorts säger nämligen att vi sover betydligt sämre när det är varmt i sovrummet. Den mest optimala temperaturen för den som vill sova gott är arton eller nitton grader. 

En Luft/Luft värmepump har också den fina egenskapen att den renar inomhusluften och filtrerar bort damm och pollen och andra partiklar som kan finnas i luften. Men för att Luft/Luft värmepumpen ska kunna rena luften och arbeta effektivt måste man regelbundet rengöra filtren. Detta är enkelt och något som man vanligtvis själv klarar att utföra, men man kan även ta hjälp av ett företag som är specialiserat på Luft/Luft värmepumpar. Här är ett exempel på företag som säljer Luft/Luft värmepumpar anpassade för nordiskt klimat; https://osterlenkyla.se/luft-luftvarmepumpar/index.html.