Upplev mer frihet med Aixam mopedbilar

När man kommer upp i den övre delen av tonåren så vill man gärna börja känna på hur det är att få mer ansvar och frihet. Det finns ofta en önskan om att få känna sig lite vuxen och man vill inte längre vara helt beroende av sina föräldrar. Man kan skaffa sommarjobb för att känna på hur det är att ta ansvar samt tjäna sina egna pengar, som man sedan kan lägga på precis vad man vill. Man vill inte heller behöva anpassa sig efter när någon av föräldrarna kan skjutsa eller hämta då man ska till skola, jobb, någon fritidsaktivitet eller bara hänga med sina kompisar. Med en mopedbil slipper man det och kan själv ta sig till och från platser utan problem.

Vad krävs för att köra mopedbil?

För att få köra mopedbil måste man ha fyllt 15 år samt inneha ett AM-körkort (körkort för moped klass I). Ett AM-körkort får man genom ansöka om ett körkortstillstånd, gå en mopedutbildning hos en behörig utbildare samt genomföra ett kunskapsprov på Trafikverket. En mopedbil ska framföras på väg och får inte köras på cykelbana, den ska också vara registrerad samt ha en  trafikförsäkring. En mopedbil får gå i max 45 kilometer i timmen samt inte väga över 350 kilo. Den kanske största fördelen hos en mopedbil jämfört med en moped är att man sitter inne i en kupé och därmed inte påverkas i samma utsträckning av dåligt väder som när man sitter oskyddad på en moped.

Mopedbilar av hög klass

En av de mest framstående producenterna av mopedbilar är Aixam. Företaget startade i Frankrike år 1983 och är idag Europas ledande mopedbilsmärke. Hos Cittrabil i Norrtälje hittar man ett mycket bra utbud av Aixam mopedbilar. Där kan man bland annat provsitta de olika modellerna, få hjälp med finansieringslösningar och såklart beställa sin egna Aixam mopedbil.

Leave a Comment