Ställbara sängar för justerbar sömn

Den mänskliga hjärnan behöver sömn för att bearbeta intryck och återhämta sig. Sover man bra så har man lättare att hantera stress under dagen och det kan även göra att risken för sjukdomar minskar. Alla människor har dock olika sömnbehov, vissa anser inte att de behöver mer än fem timmar medans andra vill ha minst tio. Generellt brukar en vuxen människa behöva mellan sex och nio timmars sömn per dygn. Hur många beror främst på hur effektiv sömnen är, djupsömn är sömnstadiet då kroppen återhämtar och bygger upp sig vilket gör den till den allra viktigaste fasen. Så har man fått mycket djupsömn så har sömnen varit effektiv och man behöver förmodligen inte lika många timmar. 

En tydlig indikator på om man får tillräckligt med sömn är känslan under dagen. Om man är pigg och fungerar bra så sover man tillräckligt. Spädbarn och tonåringar har oftast ett större sömnbehov än de genomsnitt sju timmarna som en vuxen behöver. En tonåring behöver i regel åtta och en halv till nio timmar och en nyfödd bebis kan sova ungefär tjugo timmar per dygn. 

För att få så bra sömn som möjligt finns det flera knep att ta till. Några exempel är att inte dricka koffein eller alkohol, se till att få fysisk aktivitet under dagen och att använda öronproppar om man lätt störs av ljud i omgivningen. Men det kanske härligaste tipset är att investera i en ny säng. Köper man en säng av bra kvalitet med rätt fasthet på madrassen så blir det enklare att somna in och man sover dessutom bättre. En säng som man kan anpassa efter hur man själv tycker bäst om att sova är också en smart investering. Ställbara sängar gör att man kan justera huvud- och fotändan så att de håller den position man själv tycker bäst om.

Så investera i en bra säng som uppfyller dina behov. Bättre Nätter har sängar av hög kvalitet till väldigt förmånliga priser. De har ett brett sortiment av olika modeller så det finns garanterat något för alla smaker.

Comments are closed.