Sända färskvaror

Det är länge sedan som vi människor enbart levde på det vi kunde odla upp själva på hemmaplan. För svenskarna var det då potatis och andra rotfrukter som gällde till större del under vintern och mycket bär på somrarna. Idag ser det lite annorlunda ut då det finns möjlighet att köpa in mat från hela världen för att äta. Vissa produkter, som till exempel bananer, har blivit så vanliga i Sverige att man knappast tänker på att det egentligen är en exotisk frukt som inte skulle finnas här om det inte vore för att det fanns smidiga fraktsätt. Med schenker privpak finns möjligheten att skicka även mat över hela jorden, tack vare ett välstrukturerat nätverk av olika färdmedel.

Om det inte hade gått så enkelt att skicka färskvaror hade som sagt verkligheten sett lite annorlunda ut när man skulle handla mat. Tack och lov finns nu den möjligheten och för den som själv behöver skicka färskvaror finns många olika alternativ hos Schenker. Bland annat kan man välja att frakta sina produkter med tåg, lastbil, flyg eller båt. Oavsett vad man väljer så är det säkert att produkterna kommer fram i ett gott skick och är lika fräscha som när de packades ned.

Känsliga produkter, som kött, frukter, grönsaker, mejeriprodukter, och skaldjur kan enkelt levereras dörr- till dörr utan problem. Hos Schenker anpassar man sig efter vilka behov man har, budget och tidsschema då det finns lika många företag som det finns olika sorters behov. Med hjälp av innovativa förpackningar förvaras varorna i optimala förhållanden så att de håller rätt temperatur hela vägen. Alla transporter är dessutom transparenta och kan spåras för att man ska kunna hålla koll på vart de är någonstans. Schenker utlovar även en varsam hantering av dessa känsliga produkter för att ge en garanti på att de hanteras på rätt sätt vid alla terminaler.