Sälj dina tompallar

Har du fått fler pallar på lager än vad du behöver, ska du inte bara låta dem stå och skräpa. Frigör lagerplatsen till annat och sälj tompallarna! Det finns praktiska pallpooler, som du kan ansluta dig till och lätt och smidigt både köpa och sälja lastpallar allt efter behov. De gör enkelt en avräkning för dig, så att du får betalt. Kanske säljer du dina varor direkt till konsument eller i butik, och då får du naturligtvis en stor mängd tompallar kvar som bara travas på hög.

 

 

Pallar behövs för komfortabel lastning

 

Självklart behövs det pallar, likväl som att man använder en bricka vid servering. För att trucken ska kunna lasta rationellt måste godset vara förpackat och ställt på lastpallar. Dessa finns i många olika utföranden. EUR A-pallar är den bästa sorten, de är helt felfria och tål tunga laster. En sådan pall mäter 1200 x 800 x 144 mm och virkestjockleken är 22 mm. De är godkända enligt det Europeiska bytessystemet enligt SIS, europeisk standard. De är givetvis väldigt efterfrågade, och pallpoolen tar gärna emot dem för vidare försäljning. Men även andra pallar har stor åtgång. 

 

Övriga palltyper som efterfrågas

 

EUR A-pallen är ju nummer ett, men ibland kan den ha fått lite mindre blessyrer eller missfärgats av väder och vind. Trots allt är den en mycket bra pall, och då blir den en EUR B-pall istället. Många vill ha en enklare pall att lasta på, en s.k. engångspall eller C-pall. I praktiken används de flera gånger och är billiga och lätta. Det finns också s.k. halvpallar för mindre mängder gods. Det är onödigt att ta upp en hel pallplats om man kan lasta på höjden på en mindre pall. När pallpoolen tar emot din trave med blandade palltyper, kontrollerar de dem noga, och därför innebär poolen också en typ av kvalitetssäkring.

Comments are closed.