Rätten att få stanna

Varje år söker tusentals utländska medborgare om uppehålls- eller arbetstillstånd i Sverige. Ett antal lyckas utföra pappersarbetet med framgång, men inte alla. Vissa bör t.o.m. åka tillbaka till landet de kom ifrån. Ibland har de blivit nekade ett uppehållstillstånd utan grund. Hur kan man vet vilka rättigheter man har som emigrant eller flykting i Sverige? Det säkraste är att be om professionell hjälp. En advokat som är speciellt inriktad på migration- och asylrätt kan hjälpa dig att veta vilka rättigheter du har när du kommit till Sverige, beroende på varje situation och omständigheter. Advokaten hjälper dig att ta reda på vilka blanketter som ska fyllas ut och skickas till myndigheterna.

 

 

Stöd för flyktingar

 

Ledsamt nog kommer många in i Sverige efter att ha överlevt krig och misär. De behöver skydd och en säker plats a bo på. Som flykting kan man få rätt till asyl och dagpenning. För asylrätt i Göteborg kan du be din advokat att hjälpa dig att få ordning på alla papper så att du kan få stanna i Sverige om du söker skydd som flykting. Advokaten hjälper dig även att överklaga om du fått ett avslag på din ansökan om asyl, om du skulle tycka att avslaget fattas grund.

 

Hjälp under migration

 

Tänker du flytta till Sverige kanske du undrar vilka krav du bör uppnå. Kraven kan variera beroende på om du siktar på uppehållstillstånd eller medborgarskap. Varje persons omständigheter är unika, därför kan det vara bra att be en advokats rådgivning. Du kanske redan har familj eller äkta hälft som är svensk och/eller bor i Sverige, och kan då ansöka om en återförening. Din advokat kan hjälpa dig att se till vilken rätt du har till arbets- och uppehållstillstånd och vilka dokument du måste erhålla. Professionell hjälp är alltid den bästa i dessa lägen.

Comments are closed.