Professionell takvätt frigör viktig fritid

Att hinna med allt själv här i livet är en riktig utmaning. Ibland kan det till och med vara en för stor utmaning. I det sammanhang tär det intressant att reflektera över all tid som vi faktiskt spenderade hemmavid, för bara några generationer sedan. För när Sverige i huvudsak var ett agrart samhälle, där vi brukade jorden, så var många också per definition bönder och tog hand om sin egen gård. Även om det var hårt arbete så hade man också mer tid tillsammans då alla hjälpte till hemma på gården.

Få hjälp med livspusslet

Snabbspola ett par generationer framåt och gårdarna blir allt färre medan städerna blir allt större. Idag är det få som umgås som familjer lika mycket som vi faktiskt gjorde förr i tiden. Man kan stilla fundera hur detta har påverkat oss ur ett evolutionärt perspektiv.
Samtidigt är det intressant att också notera hur det senaste halvårets utveckling återigen har förändrat familjedynamiken. Eftersom distansarbete numera är ett begrepp alla känner till så spenderar vi återigen mer tid hemma.

Det betyder att vi kan få mer tid tillsammans och faktiskt också har fått möjlighet att få det berömda vardagspusslet att gå ihop bättre. Samtidigt har vi nog också insett att det kan vara värt att unna sig vissa saker, så som taktvätt. För medan proffsen från Hustvättarna tar hand om den biten så får vi mer tid över tillsammans med våra nära och kära. Tid är trots allt något som vi aldrig kan få mer av i livet, utan den är i allra högsta grad begränsad.

Detta är trots allt fördelen med att bo i städer och det servicesamhälle som har växt upp som ett resultat kring detta – i princip betalar vi folk för att själva få tid över till annat. Och tid är idag lika med att vara rik.

Leave a Comment