Pallställ som fraktmedel

Pallar är idag det som används mest när det gäller något som man kan packa för att frakta. Det finns pallar i en mängd olika material och utföranden, men de vanligaste pallarna är något som kallas för EU-pall och som har måtten 80 cm gånger 120 cm. Dessa pallar går att använda om och om igen och därför finns det också ett returvärde i dem. För att kunna frakta runt pallarna behöver man någon typ av truck som har gafflar.

Förutom själva pallarna så finns det också en del tillbehör som man kan använda för att ytterligare skapa funktionsduglighet. Genom att exempelvis använda en pallkrage kan man lasta sådant som annars kanske hade trillat av pallen. Och det finns även högre galler som man kan fästa på pallarna, så att det blir som en bur. Men hur gör man då för att förvara pallarna med sitt innehåll på? Där finns en smart lösning som kallas för pallställ.  

 

Förvaring av pallar

När pallar ankommer ett lager av något slag så kan det ibland vara smidigast att låta innehållet vara kvar på pallarna. Kanske ska de fraktas vidare, eller så vill man ha ett enkelt sätt att kunna hantera pallarna på. Då har man kommit på något som heter pallställ. Och går du in på exempelvis https://www.svelag.se/pallstall/ så kan du se hur de fungerar. För pallarna blir nämligen sina egna hyllplan, där godset blir kvar orört.

Ett pallställ är en ställning där det endast finns sidor, och där det är enkelt att lyfta upp och ta ned pallar, allt eftersom man önskar det. Pallarna lyfter man upp med någon enklare truck som en ledstaplare eller så använder man sig av en vanlig motviktstruck. På det viset kan man plocka ned en pall för att frakta den vidare, eller så tar man endast ner den för att kunna plocka någon del.