Lägg konstgräs och skippa gräsklipparen

advertorial

Känslan av en grön och härlig gräsmatta är magisk. Inte lika härligt är det att behöva dra fram gräsklipparen vid de tillfällen då du varken har tid eller lust att klippa den. Slitstarka gräsmattor behövs på många olika ställen runt om i vårt land. 

Det kan vara roligt att så gräsfrön och se när de växer upp och bildar en härlig grön och tät gräsmatta. Om du lyckats bra vill säga, i annat fall så får du en väldigt tunn och gles markbeklädnad som inte är särskilt vacker. En stor nackdel är att det tar ganska lång tid och innebär en hel del jobb att få till den perfekta gräsmattan.

Vad sägs om att i stället bara rulla ut en färdig gräsmatta? Så mycket enklare, det behövs bara lite förberedande markarbete. Det är väldigt vanligt att använda konstgräs som finns i en mängd olika varianter. Det passar för privatpersoner, företag samt andra verksamheter.

 

konstgräs

 

Går det att anlägga konstgräs överallt?

Du kan anlägga konstgräs på alla ställen där det behövs en gräsmatta. Det kan vara till exempel i en trädgård, i en park, på en skola, i en hundrastgård, på en lekplats eller ute på balkongen. Konstgräs används även på sportarenor och på allmänna platser runt om i samhället. Du väljer enkelt den produkt som passar bäst för ändamålet.

Finns det bara grönt konstgräs? Man kan ju tycka att det är en självklarhet att en gräsmatta ska vara grön. Men det finns faktiskt konstgräs i andra färger, som svart, vit, grå, röd, grön och till och med lila. Det kan vara passande med lite färg på balkongen, på en lekplats eller en terrass, eller varför inte inne på kontoret?

Det går utmärkt att använda konstgräs inomhus, så användningsområdet är mycket stort. Du kan till och med hänga konstgräs på väggen för en annorlunda och fräck effekt.