Golvlampor som förgyller vardagsrummet

Belysning är bra att ha i bostaden både för att man ska kunna se vad man gör när man rör sig i hemmet men även för att göra det till en mysig plats som man kan slappna av och trivas i. Om man till exempel ska inreda ett vardagsrum så finns det några saker man kan tänka på när det kommer till belysning.

Funktionell belysning

Den främsta anledningen till att man har lampor i hemmet är dess funktion att ge ljus, men man behöver inte välja mellan funktion och design när det kommer till lampor utan man kan få både och. Det första man kan tänka på när man inreder ett vardagsrum är att ha bra allmänbelysning i form av en eller flera taklampor (beroende på hur stort rummet är). Genom att ha en taklampa med dimmerfunktion så ger den ett starkt sken vid behov, exempelvis städning, men även en mysig belysning när man vill koppla av. Utöver taklampan så kan man gärna komplettera rummet med golvlampor eller vägglampor som lyser upp i de vrår som taklampans sken inte når. Det är också bra att ha lampor för att kunna läsa eller spela spel i soffan, då kan en golvlampa fylla stor funktion eftersom den sprider skenet bra och går att flytta runt till platsen där man behöver den.

Dekorativ belysning

Den dekorativa belysningen är mer för att skapa mysig stämning och framhäva de detaljer man tycker om i rummet. Genom att placera belysning som exempelvis en bordslampa eller ljusslinga i en hylla så kan man framhäva vackra böcker eller inredningsdetaljer. Man kan även leka med ljuset och ha lampor som lyser uppåt på väggarna för att därmed skapa en spännande effekt och till exempel lysa upp en vacker tavla.

På www.lampemesteren.se hittar man lampor av hög kvalitet för alla smaker oavsett om man gillar klassiskt, modernt eller något däremellan. Bland annat har Lampemestern de fina golvlamporna IC från Flos, Diablo från Belid och PD2 från Gubi.

 

Leave a Comment