dior

Förvara smink

Förvara smink

En del har smink som sitt stora intresse, och det märks inte minst på hur populärt det är med sminkvideos på Youtube och i andra sociala medier. Men alla kan inte ha en egen professionell sminkhörna i rummet med speglar och extra belysning utan får nöja sig med att förvara sitt smink på andra sätt. Vanligtvis förvarar man sitt smink i en sminkväska eller i badrumsskåpet. Det kan dock bli svårt att hitta då och man får ofta rota runt länge innan man hittar det man letar efter. Vissa sminkprodukter är dessutom snygga och förtjänar att stå framme, som produkter från https://www.sephora.se/marken/dior/ till exempel.

 

Hur ska man då förvara sina sminksaker på ett effektivt sätt utan att de är i vägen eller riskerar att bli borttappade? Om man ofta sminkar sig inne i sitt rum kan man placera ut sina produkter på en särskild hylla där man bara har smink. Ett snyggt sätt att placera dem på är att dela in dem efter färg eller efter användningsområde. Det gäller att tänka utanför boxen när man ska organisera sitt smink. Det krävs verkligen inget särskilt utan ett helt vanligt pennställ kan bli perfekt för att förvara mascaror och eyeliners till exempel. Likaså kakfat, skålar och annat som egentligen är avsett för köket – allt går att använda till smink också. Har man mycket smink kan man skaffa en skoförvaring för garderober som har flera fack och som man fäster på insidan av en dörr, perfekt förvaring för smink.

Brukar man vara i badrummet och sminka sig och förvarar de flesta sakerna i badrumsskåpet så finns det särskilda ställ man kan använda för att förvara smink i. Man kan också använda sig av en liten magnetlist som man sätter upp på insidan av badrumsskåpet, där man kan fästa ögonfransböjare, nagelsax, pincett och så vidare.