Flytta och rensa

Ungarna är utflugna för längesedan och nu börjar nog faktiskt huset att kännas lite för stort, särskilt om man lever ensam utan någon make eller maka också. Det blir för stort med ett hus för bara en person, hur ledsna barnen än skulle bli av att du sålde deras barndomshem. Men sådant är livet, det måste vara ekonomiskt rimligt också eller hur? När man väljer att flytta från ett stort hus med allting som man har samlat på sig under livets gång så behöver man verkligen sortera. Vad ska man behålla och vad ska slängas? 

 

 

Magasinera dina saker

 

Det finns ju faktiskt magasinering som man kan hyra in sig på för att förvara saker eller möbler som man helt enkelt inte har plats med i sitt nya boende. Man kanske inte vill slänga allt det som man inte egentligen behöver, det finns kanske ett sentimentalt värde i saker eller så vill man helt enkelt spara vissa saker till barnen när de skaffar familj och hus. Ett magasin fungerar bra för både små och stora saker och de som tillhandahåller magasineringen har oftast försäkring och värme i lokalerna så att det inte drabbar dig ekonomiskt om det skulle hända en olycka till exempel. 

 

Kort eller lång period

 

Behöver man bara magasinera saker eller möbler under en kortare tid så går det lika bra att göra som om du skulle behöva det för en längre period. Det är sådant som alltid går att komma överens om med de som arbetar där. Oftast brukar det hållas öpper under vardagar så att du kan hämta eller fylla på med grejer i ditt förråd. 

 

Det finns nog på de flesta orter olika ställen som tillhandahåller magasinering av olika slag, bor man i Stockholm så finns det storage i Uppsala till exempel som kan hjälpa till med din förvaring av saker.