Ett varmare samhälle, dag för dag

Det har visat sig att civilisationen inte är någon form av skottsäker väst mot att saker och ting kan bli rätt omvälvande. Tvärtom är det väl just för att vi sitter ihop så intimt numera, även på en global skala, som gör att denna pandemi slår så hårt mot oss.
När vi reser kors och tvärs över världen så sprids både positiva och negativa effekter av virala effekter snabbt. 
Hur saker och ting kommer att utvecklas är fortfarande för tidigt att säga. Speciellt med tanke på att sådana här virus kan komma att spridas i vågor. En högre peak kan vänta längre fram.

Det är inte någon anledning till att känna sig rädd, utan snarare en anledning till att förbereda sig inför en potentiellt fortsatt utmanande framtid. Att hitta inre styrka och kanalisera detta till en materiell förberedelse är något som alla gör klokt i att göra. I bästa fall så blåser allt över nu men om så inte skulle vara fallet så är man i varje fall på något plan förberedd på en fortsättning.

En sak som denna pandemi har fört med sig är att många av oss har blivit lite mer empatiska och förstående av det vi går igenom. Samhället har också blivit lite snällare som helhet. Steget till att föreställa sig hur det är att arbeta som personlig assistent i Falun, där man dagligen hjälper utsatta, är inte lika långt längre.
Kanske känner du själv någon som har blivit utsatt för Covid-19. Eller så har du kanske hjälpt någon att minska risken för att bli utsatt. Som sagt: Samhället blir en lite varmare plats när vi ser till varandras bästa och agerar för att alla ska kunna leva sin vardag trots pandemin.

Fråga dig själv: Vem i din närhet kan du hjälpa och underlätta livet för en aning?

Comments are closed.