Ett fyrfota äventyr väntar

Det har verkligen varit en riktig pangvecka när det kommer till vädret. När solen skiner är det lätt att lockas ut i de allt mer grönskande omgivningarna.

Att världsläget fortfarande är tufft är en annan sak men livet känns som sagt lite lättare när solen skiner. Det är nästan, nästan, som att man ibland glömmer bort saker som ”social distansering” och liknande saker som vi ska tänka på när vi umgås med varandra.
Detta gäller ju förstås i alla sammanhang. Oavsett om vi tar ridkurser i Stockholm eller sitter på en uteservering och njuter av något att äta och dricka i vårsolen.

På tal om hästar så är det lätt att bli imponerad av dessa ståtliga djur. Speciellt om man inte är van vid dem. Träffar man dem inte regelbundet, som på Swartlings Ridskola, så är det ju lite av en upplevelse att se hästarna gå omkring och beta i sina hagar. Ja det kanske det är fast man rider på hästar regelbundet.
De är som sagt ståtliga djur och kanske finns det en evolutionär koppling mellan oss människor och dessa fyrfota springare. Lite som det finns mellan hundar och oss. För precis som hundar tillhör ju hästarna, tillsammans med kor och grisar, de fyrfota djur som har varit en viktig del av mänsklighetens historia.
På något sätt är vi bundna till varandra.

I den moderna världen kan det vara skönt att återknyta till den där enkelheten som våra förfäder upplevde. Inte för att de på något sätt hade enklare liv än oss – det var mycket kämpa och slit för dem. Däremot så lever vi i en digital och uppkopplad värld idag, något som ur ett evolutionärt perspektiv är väldigt ovant för oss – som människodjur. 
Därför erbjuder saker som en ridtur ett sätt att stressa ned och ”koppla upp” sig mot en tid då livet på vissa sätt var lite enklare. 

Comments are closed.