Tandläkare

Besök tandläkare i Östersund för bättre tänder

Besök tandläkare i Östersund för bättre tänder

advertorial

Blåvalar kan tyckas vara mycket lyckliga djur som slipper gå till tandläkaren. Anledningen till det är att blåvalen är det största däggdjuret som inte har några tänder som tandläkaren kan se över. Möjligen kan det även gälla för Storsjöodjuret – den dagen man ser det.

Annars kan det nog finnas människor som tycker att giraffer är lyckliga djur. Giraffer har nämligen bara tänder i underkäken. Men de flesta människor är nog ändå glada att de har tänder både i över- och underkäken. Utan tänder har man svårt att äta mat ordentligt och skulle behöva sugrör istället.

 

Tandläkare borstar också tänderna två gånger om dagen

Man bör ändå vara tacksam för att vetenskapen har kommit så långt som den gjort idag. En av de saker som tandläkare i östersund förespråkar är att borsta tänderna. Dagens tandkrämer är oftast ganska trevliga att borsta tänderna med. Alla kan hitta en tandkräm de gillar smakmässigt. För de som inte gillar skummande tandkräm finns det sådan som inte skummar något alls.

Annat var det förr i tiden hos de gamla grekerna. De använde krossat träkol, bark och pimpsten när de gjorde tandkräm. Visst känns det rätt skönt att slippa borsta tänderna med de ingredienserna?  

 

tandläkare

 

Allas tänder är unika 

Hos tandläkaren brukar de förvara så kallade tandkort. Det är kort som visar hur tänderna ser ut hos varje patient som går där. Det fascinerande med tänder är att de är precis som fingeravtryck – unika för varje människa. Man har inte hittat två människor som har samma mönster på sina avtryck i världen.

Det är bra att vara rädd om sina tänder och borsta dem varje dag. Utöver det är det bra att kontrollera tänderna en gång om året hos tandläkaren. Faktum är att emalj, som tänderna är uppbyggda av, är det enda materialet i kroppen som inte förnyar sig själv.