Att hitta bra positioneringskuddar till den som behöver det

advertorial

Vår kropp är byggd för rörelse. En person som har minskad rörelseförmåga kan uppleva obehag av att inte kunna förflytta sig själv, exempelvis när man ska ändra ställning i sängen. Ibland kan det bara handla om ett par centimeter för att man ska hitta den position som krävs för att komma till ro. Är man smärtpåverkad eller lever med handikapp eller demens, så kan ett par riktigt bra positioneringskuddar skapa trygghet och komfort.

 

Stort utbud av positioneringskuddar för alla behov

Det kan finnas flera anledningar till att en person har nytta av positioneringskuddar. Personen kan ha svårt att själv kunna ändra ställning i sängen. Kuddarna fungerar avlastande och stöttande när man ska sova eller vila. Vårdar ni en person med neurologiska handikapp eller demens så kan en modell som COBI-kudden vara jättebra, eftersom den hjälper till med tryckfördelning. 

En annan kudde som är väldigt bra om man exempelvis är väldigt spänd, snedställd i kroppen eller lider av smärta är Tumlekudden. Med den kan man lättare ändra sin sovställning under natten. Tumle har även ett alternativ för vattenterapi. Denna flytkudde gör att man kan röra sig obehindrat i vatten samtidigt som man känner sig trygg. 

 

 

Ökad stabilitet och trygghet

Förutom dessa kuddar som är utmärkta i vårdsituationer kan ni hitta fler varianter på https://www.cobirehab.com/sv/produkt-kategori/positioneringskuddar/ . Där finns ett brett utbud av positioneringskuddar för alla behov för både barn och vuxna. Behöver man stabilisera utrymmet i en duschstol så finns det även kuddar som hjälper till med det. 

Målet är att skapa symmetri för användaren och att hjälpa kroppen på traven. Är man osäker på vilken eller vilka kuddar som bör användas, så kan man titta på en särskild guide för de olika modellerna och vad man kan göra med dem. Ofta kan man få råd av en ansvarig arbetsterapeut.