Akuttandvård odenplan

Akuttandvård Odenplan tar emot patienter vid värk, skada eller andra akuta problem

Akuttandvård Odenplan tar emot patienter vid värk, skada eller andra akuta problem

Akuttandvård behövs när något är väldigt fel i munnen. Det kan handla om att man råkat ut för en olycka och slagit ut hela eller delar av en tand och det kan även behövas om man lider av svår tandvärk. Till skillnad från en vanlig tandläkarundersökning där tandläkaren tittar på alla tänder och tandkött så ligger fokus vid akut tandvård enbart på det skadade eller smärtande området i munnen.

Om man låtit det gå för långt

Regelbunden tandvård är viktigt för att tänder och tandkött ska kunna hålla sig i så bra skick som möjligt. Då finns det möjlighet att upptäcka munsjukdomar i ett tidigt stadie och därmed åtgärda besväret innan man får svåra tandsmärtor och andra trista symtom. Det är dock inte alla som går till tandläkaren så ofta som det skulle behövas på grund av olika anledningar, vilket kan leda till att man behöver söka akut tandvård istället. 

När det oförutsedda sker

Ibland sker dock sådant som man inte kan styra över och olyckan är framme. Skadas en eller flera tänder så är det viktigt att söka tandvård så snart som möjligt. En tandläkare kan undersöka skadan och med lite tur så kan en utslagen eller skadad tand räddas. En utslagen tand, eller tandbit, bör om möjligt förvaras i munnen till dess att man tagit sig till tandläkaren, annars går det bra att lägga den i ett glas mjölk eller koksaltlösning.

Akuttandvård i Stockholm

Om man till exempel är i behov av akuttandvård i Stockholmsområdet så kan man få hjälp på Elisabeth Ådén Jangenståls tandvårdsklinik på Odenplan. De arbetar alltid för att kunna ta emot patienter med akut behov av tandvård redan samma dag. Oavsett om man har tandvärk eller andra akuta problem så gör de sitt yttersta för att kunna lindra och behandla besväret. På https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar går det att läsa mer om tandvård på Odenplan.